2009. február 1., vasárnap

Paradicsomos-bazsalikomos muffin - avagy életem második süteménye


Vendégszerzőnk lett, Judit húgom próbálkozik a sütéssel, íme az élményei:

"Nővéremmel (HuAnita) süteménykönyvet lapozgatva találtunk rá a paradicsomos-bazsalikomos muffin receptjére, mely kapóra is jött, hogy "elburjánzó bazsalikomültetvényem" legalább egy része ne vesszen kárba. Az eredeti receptet reszelt füstölt sajttal egészítettem ki.
30 kicsi, vagy 12 normál muffinhoz:
  • 2 bögre liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál ső
  • 1 teáskanál cukor
  • reszelt füstölt sajt
  • 1/4 bögre olajos asztalt paradicsom
  • 3 evőkanál olaj a konzervből
  • 2 tojás
  • 1 bögre tej
  • 2 evőkanál apróra vágott bazsalikom

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót, egy másikban pedig a tojást, a tejet és a konzervből leszűrt olajat. Ezeket dolgozzuk össze, majd adjuk még hozzá a lecsöpögtetett paradicsomot és a reszelt sajtot. A masszát a sütőformába adagoljuk. Előmelegített sütőben, 190 fokon 15-25 perc alatt készre sütjük.
Finom lett, és gyorsan elfogyott."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése