Múlt héten lapozgattam a Magyar Narancsot és feltűnt benne Chili és Vanilia piros gyümölcsökből álló finomsága. Mivel most van a szezon, így hétvégén ki is próbáltam.
Nagyon egyszerű elkészíteni, hozzávalók:
A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, amelyiket kell, egy lábasba beletesszük, majd hozzáadjuk a cukrot, vizet, fűszereket. 5-10 percig főzzük, a gyümölcsök puhák lesznek, de maradnak egész szemek is. Majd a keményítőt néhány evőkanál vízzel elkeverjük, és hozzáadjuk a gyümölcshöz, még egy-két percig főzzük együtt. Hűlés közben még sűrűsödik. Magában is nagyon finom, de lehet rá vaniliaöntetet készíteni, tejszínhabbal díszíteni.
Nagyon egyszerű elkészíteni, hozzávalók:
1 kg piros gyümölcs vegyesen (nálam ribiszke, meggy, cseresznye, málna)
10 dkg barna cukor
1 fahéjrúd, 5 szegfűszeg, egy szelet citromhéj
4 dkg étkezési keményítő
3 dl víz (vagy gyümölcslé, pl. meggy)
10 dkg barna cukor
1 fahéjrúd, 5 szegfűszeg, egy szelet citromhéj
4 dkg étkezési keményítő
3 dl víz (vagy gyümölcslé, pl. meggy)
A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, amelyiket kell, egy lábasba beletesszük, majd hozzáadjuk a cukrot, vizet, fűszereket. 5-10 percig főzzük, a gyümölcsök puhák lesznek, de maradnak egész szemek is. Majd a keményítőt néhány evőkanál vízzel elkeverjük, és hozzáadjuk a gyümölcshöz, még egy-két percig főzzük együtt. Hűlés közben még sűrűsödik. Magában is nagyon finom, de lehet rá vaniliaöntetet készíteni, tejszínhabbal díszíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése