Itt az eperszezon, jöhetnek a finom gyümölcsös sütemények :)
Elsőre a Stahl féle Egyszerű málnatorta készült idén eperrel.
Valóban egyszerű süti, és nagyon finom. Elkészítése: sütőt 175 fokra előmelegítem, egy 24 (nálam 25,5) cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágok, majd a sütőpapírt megvajazom, és meglisztezem. Majd 5 dkg vajat megolvasztok, és hűlni félre rakom. 12 dkg lisztet 1 csipet sóval és fél teáskanál sütőporral elkeverek. 30 dkg epret, amit kisebb darabokra vágtam, összekeverek egy evőkanál barnacukorral, és félreteszem. 4 tojást 12 dkg porcukorral 6-8 percig habosítok, közben hozzáadok fél vaniliarúd kikapart magját és 1 citrom reszelt héját. Majd a lisztes keveréket keverem hozzá, végül a kihűlt, langyos olvasztott vajat. A tortaforma aljába kerül a tészta fele, rárakom az eper darabokat, majd a tészta másik felét is ráöntöm. 40-45 perc alatt megsütöm. A formában hagyom egy kicsit hűlni, majd egy tálcára kiborítom (átfordítva), és a papírt lehúzom róla. Az eprek lesüllyedtek az aljára, és most felfordítva a tetejére kerültek.
Elsőre a Stahl féle Egyszerű málnatorta készült idén eperrel.
Valóban egyszerű süti, és nagyon finom. Elkészítése: sütőt 175 fokra előmelegítem, egy 24 (nálam 25,5) cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágok, majd a sütőpapírt megvajazom, és meglisztezem. Majd 5 dkg vajat megolvasztok, és hűlni félre rakom. 12 dkg lisztet 1 csipet sóval és fél teáskanál sütőporral elkeverek. 30 dkg epret, amit kisebb darabokra vágtam, összekeverek egy evőkanál barnacukorral, és félreteszem. 4 tojást 12 dkg porcukorral 6-8 percig habosítok, közben hozzáadok fél vaniliarúd kikapart magját és 1 citrom reszelt héját. Majd a lisztes keveréket keverem hozzá, végül a kihűlt, langyos olvasztott vajat. A tortaforma aljába kerül a tészta fele, rárakom az eper darabokat, majd a tészta másik felét is ráöntöm. 40-45 perc alatt megsütöm. A formában hagyom egy kicsit hűlni, majd egy tálcára kiborítom (átfordítva), és a papírt lehúzom róla. Az eprek lesüllyedtek az aljára, és most felfordítva a tetejére kerültek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése