Két-három évvel ezelőtti Príma Konyhában volt a recept, azóta nagyon sokszor elkészült, és nagy sikert lehet vele aratni.
Így készült: 20-25 dkg füstölt szalonnát kisebb kockákra/gyufaszálnyi csíkokra vágunk, és pörcösítjuk. 30-35 dkg sajtot lereszelünk. A szobahőmérsékleten felengedett fél kilós leveles tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, és egy cm széles csíkokat vágunk belőle. A csíkokat felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük egy kis tejjel elkevert tojássárgájával, megszórjuk szalonnapörccel, és reszelt sajttal, és kb. 175 fokon 10-15 perc alatt pirosra sütjük.
Így készült: 20-25 dkg füstölt szalonnát kisebb kockákra/gyufaszálnyi csíkokra vágunk, és pörcösítjuk. 30-35 dkg sajtot lereszelünk. A szobahőmérsékleten felengedett fél kilós leveles tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, és egy cm széles csíkokat vágunk belőle. A csíkokat felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük egy kis tejjel elkevert tojássárgájával, megszórjuk szalonnapörccel, és reszelt sajttal, és kb. 175 fokon 10-15 perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése