2011. február 6., vasárnap

Rugelach avagy finom lekváros, diós kifli


12 dkg szobahőmérsékletű krémsajtot összekeverek 12 dkg vajjal, 3 púpos ek cukorral, egy csipet sóval, majd 15 dkg liszttel, végül összegyúrom, és legalább egy órára hűtőbe teszem (a krémsajt miatt fontos, hogy jól lehűtsük, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni). Miután kiveszem a hűtőből, kettévágom a kis gombócot, és mindkét felét kinyújtom kb. 20-25 cm átmérőjű körré (sok liszt kell alája, ragadós a tészta). Megkenem mindkét kinyújtott tésztát 3-4 ek baracklekvárral, majd pedig megszórom az alábbi töltelékkel (2 kinyújtott körre való adag): 5 dkg barna cukrot összekeverek 2 ek sima cukorral, 2 tk fahéjjal és 10 dkg durvára vágott dióval, és ezt a tölteléket belenyomkodom kicsit a tésztába. 12 részre vágom a kört, és a cikkeket kifli formára tekerem fel (nem baj, ha a töltelék kifolyik kicsit). Tepsibe teszem a kifliket (sütőpapírral bélelt, plusz az eredeti leírás szerint kivajazott, kilisztezett tepsire, eléggé leragadt nekem a csak sütőpapíron, de ez lehet, hogy a nem túl jó minőségű papír miatt is volt). Ugyanígy a tészta másik felével is megcsinálom ezt. A kifliket megkenem 1 tojás és 2 ek tej keverékével, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöm. Nagyon-nagyon finom volt, kicsit karamellizálódott a kifolyó töltelék, és gyorsan elfogyott nagyon.

A recept forrása: Chili és vanilia.

3 megjegyzés:

  1. Helló! Régóta megfigyelem ezt a blogot, és mivel kaptam egy kis feladatot, hagynék itt egy díjat :) !
    http://my-p-project.blogspot.com/2011/02/liebster-blog-dij.html

    VálaszTörlés
  2. Kedves Sütiboltosok! Gratulálok a jól megérdemelt díjhoz! :) Csak így tovább! Puszi: Ági

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük P-Blither-nek a díjat, és Áginak a lelkes olvasást (no és néha a lelkes fogyasztást is) :)

    VálaszTörlés